We worden momenteel geconfronteerd met een aanzienlijk tekort aan radiologen in België en dit blijft ook voor ons niet zonder gevolgen. Ondanks onze inspanningen van het afgelopen jaar, zijn we er niet in geslaagd om een nieuwe radioloog te vinden. Helaas hebben we hierdoor vanaf donderdag 11/5 geen permanente radioloog meer aanwezig op onze site in Maasmechelen.

We hebben een overbruggingsplan opgesteld om de dienst zo optimaal mogelijk te blijven bemannen totdat we een nieuw radioloog hebben gevonden:

  • Dr. Beerden heeft ingestemd om in de maand mei nog op woensdag te komen om ons uit de nood te helpen. Zijn agenda raakt echter snel vol en dus is dit slechts een tijdelijke oplossing.
  • Onze radiologen die gevestigd zijn in de sites van Tessenderlo en Bree, engageren zich om vanop afstand de klassieke radiografie en mammografische screenings te protocolleren. In geval van dringende klassieke radiografie kunnen we hiervan gebruik maken.
  • Patiënten zijn ook steeds welkom in ons medisch centrum in Bree, indien gewenst.

We begrijpen dat de huidige situatie verre van ideaal is, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de beschikbaarheid van radiologische onderzoeken op verwijzing van de huisarts in uw regio opnieuw kan normaliseren.

We willen tot slot graag van deze gelegenheid gebruik maken om nogmaals een oproep te lanceren. Kent u een radioloog die mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn in deze vacature bij Practimed? Neem dan zeker contact op met onze directie!

  • Frederik Raemdonck, algemeen directeur, 013/67 07 31
  • Maarten Boonen, directeur Groei & Innovatie, 013/67 07 32

Wij danken u alvast voor uw begrip en hopelijk kunnen we snel een positieve update de wereld insturen van zodra we een nieuwe radioloog hebben kunnen vinden.