Over Practimed

CVBA Practimed werd opgericht op 18 juni 1965 door 16 huisartsen uit Tessenderlo en omgeving. Na een jarenlange samenwerking in kader van wachtdiensten en bijscholingen werd toen beslist de succesvolle samenwerking te bestendigen en verder uit te bouwen door een medisch centrum op te richten in Tessenderlo, genaamd Practimed.

Het nieuwe huisartsencentrum werd gebouwd vanuit een gezamenlijke visie die berust op 3 grote pijlers:

  • Als huisarts actief inzetten op nieuwe technieken zoals radiologie en bloedonderzoek
  • Specialistische geneeskunde integreren binnen de dagelijkse praktijk van de huisarts en dichter bij de
    mensen brengen
  • Tessenderlo en omgeving op de medische kaart zetten ten voordele van zowel patiënten als huisartsen uit de regio

Intussen is het medisch centrum Practimed uitgegroeid van een huisartsencentrum met 16 artsen, 1 verpleegkundige en 1 laborante naar een vaste waarde in het medische landschap met een vestiging in Tessenderlo en Bree met in totaal ca. 173 personeelsleden. Op alle locaties samen houden zo’n 130 geneesheer-specialisten en 10 paramedici raadpleging en wordt er samengewerkt met ca. 350 huisartsen uit de omringende regio’s.

Alle beschikbare specialisten kunnen er op verwijzing van de huisarts geconsulteerd worden. Dankzij de oprichting van het medisch centrum Practimed werd de kloof in de praktijk tussen huisartsen en specialisten gedicht. De huisarts blijft als verwijzer de “spilfiguur”​ van de eerstelijnszorg; de specialist krijgt opnieuw meer tijd en ruimte om zich te focussen op zijn expertise.