Nood aan een nieuwe, aangepaste locatie

Het Medisch Centrum Huisartsen, vroeger gelegen in ’t Stift 2 te Bree, is sinds september 2019 terug te vinden op de gloednieuwe site van De Houborn 44, eveneens in Bree. Het Medisch Centrum van Practimed is reeds jaar en dag een vaste waarde binnen het regionale medische landschap en jaarlijks neemt het aantal consultaties binnen het centrum toe. De verhuis naar een nieuwe locatie aangepast aan de noden drong zich dan ook stilaan op. Enerzijds omdat we willen blijven voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de patiënten, de geneesheer-specialisten en de paramedici. Anderzijds om de kwaliteit en het aanbod van de diensten te kunnen blijven garanderen en optimaliseren.

Start van de bouw in De Houborn

In april 2018 werd daarom gestart met de bouw van het nieuwe Medisch Centrum van Practimed in De Houborn te Bree. Ruim 1 jaar later hebben de polikliniek, dienst radiologie en huurpartners hun intrek kunnen nemen in de nieuwbouw. Practimed streeft als organisatie naar de continue optimalisatie van haar aanbod, kwaliteit en efficiëntie. Met de bouw van het nieuwe Medisch Centrum in Bree heeft Practimed binnen dit kader een belangrijke doelstelling kunnen realiseren.

Binnen het nieuwe Medisch Centrum hebben verschillende, externe partijen zich gevestigd, namelijk Huis van het Kind Bree, Kind & Gezin, Landelijke Kinderopvang, De Breese Dienstenonderneming en VCLB Limburg. “Door ook huurpartners die actief zijn binnen het gezondheids- en welzijnsdomein een plek te geven in het gebouw, brengen wij de hulp- en dienstverlening op een laagdrempelige manier dichter bij de mensen. Hiermee houden we vast aan één van de kernwaarden van onze organisatie die sinds onze oprichting steeds een belangrijke drijfveer is geweest,” aldus directeur Frederik Raemdonck.

Officiële opening en inhuldiging

De polikliniek en dienst radiologie zijn hier officieel actief sinds 2 september 2019. Sindsdien kunnen ook de patiënten op consultatie komen binnen het nieuwe Medisch Centrum. Naast de consultatie- en onderzoeksruimten, bureaus en wachtzalen werden ook een modern auditorium en multifunctionele vergaderruimten voorzien zodat artsen of partners met meer comfort en in een aangenaam kader kunnen vergaderen of bijscholingen volgen. Op zaterdag 28 september 2019 wordt de nieuwbouw officieel ingehuldigd door burgemeester Liesbeth Van der Auwera in het bijzijn van de samenwerkende huisartsen, geneesheer-specialisten, bouwpartners en huurpartners. De genodigden krijgen een rondleiding in het gebouw en gastspreker Prof. Kris Vanhaecht (KUL) zal het openingsprogramma opluisteren met een boeiende lezing over mangomomenten in de gezondheidszorg. Tot slot wordt de avond afgesloten met een receptie en walking dinner voor de aanwezige gasten.