Wij gebruiken cookies op deze site om het surfen te bevorderen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'OK' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies.Lees meer

Het COVID testcentrum in Tessenderlo is open!Lees meer

Klinisch laboratorium

In ons laboratorium worden dagelijks humane lichaamsvochten (bloed, urine, stoelgang...) geanalyseerd. De uitslagen worden naar de aanvragende arts doorgestuurd.

Klinisch biologen

De klinisch biologen staan dagelijks ter beschikking voor het verstrekken van klinisch advies betreffende aanvragen. Daarnaast waken zij over de kwaliteit van de verschillende analyses en zorgen ze ervoor dat de aangeboden tests ondersteund worden door de laatste wetenschappelijke richtlijnen.

Apr. Kl. Biol. Veerle Besard

Labodirecteur

Apr. Kl. Biol. Judith Leurs

Dr. Kl. Biol. Jan Rega

Dr. Kl. Biol. Jense Wils

ISO -norm

Het laboratorium van Practimed cvba (beter bekend als het Medisch Centrum Tessenderlo) is een deontologisch correct labo dat onafhankelijk fungeert binnen het kader van Practimed cvba (het Medisch Centrum Tessenderlo).

De laboratoriumdirecteur en de Raad van bestuur van het Medisch Centrum Tessenderlo stellen zich tot doel, volgens de noden en behoeften van patiënten en artsen, op een medisch verantwoorde en economisch haalbare manier een effectieve en efficiënte dienstverlening en kwaliteit te waarborgen bij het uitvoeren van de laboratoriumactiviteiten en het rapporteren ervan. 

Om deze doelstellingen te realiseren beschikt het centraal laboratorium over een kwaliteitssysteem volgens de ISO 15189 norm. Met een optimale dienstverlening worden binnen de kortst mogelijke tijdsduur kwalitatief hoogstaande analysen afgeleverd aan de medische wereld, rekening houdend met de kwaliteitseisen van de ISO 15189. Bovendien streeft de organisatie naar een continue kwaliteitsverbetering.

De laboratoriumdirecteur en de Raad van bestuur van het Medisch Centrum Tessenderlo onderschrijven deze doelstellingen en streven een behoud van hun BELAC accreditatie (389-MED) conform ISO 15189 na. Ze staan garant om de middelen ter beschikking te stellen om deze doelstellingen te realiseren.


Contact

Wanneer u vragen of bemerkingen hebt betreffende onze werking, kan u contact opnemen met het labosecretariaat. U kan dit uiteraard ook doorgeven via het klachtenformulier. Uw klacht of bemerking zal steeds behandeld worden volgens onze procedure voor klachtenbehandeling. Op die manier proberen wij onze service continu te verbeteren.